За нас

Дисидентското Движение ЗАЕДНО се формира през 2010 г. Тогава се появи и първият ни, а и все още водещ Интернет сайт, http://www.zaedno.mobi, на който могат да се прочетат множество статии, коментари, анализи и пр., както и всички официални документи излъчени от движението досега. Ние ще продължаваме списването му, тъй като сме убедени, че само задълбоченото четене води до духовно израстване – а докараната до просешка тояга от духовно бедните България има днес крещяща нужда от духовно израстнали свои чеда.

В началото ние наричахме Движението ЗАЕДНО “национално”, каквото то бездруго е, но считаме за нужно да подчертаем още с името си, че сме противници на проказата наричана “политическа коректност” (и някои от нас се гордеем с тази си характеристика още от времето на “комунизма”, когато това общочовешко зло се наричаше “партийна линия”). Затова и с гордост се наричаме дисиденти и се борим със статуквото, което доведе България до четвъртата й национална катастрофа, маскирана като “членство в ЕС”.

ФИНАНСИРАНЕ

ДД ЗАЕДНО се самофинансира от доброволни дарения на своите членове – не бихме могли да претендираме за независимост, ако се опирахме на спонсорството на политически ангажирани индивиди или институции. На zaedno.mobi се вижда част от вътрешните дискусии, в резултат на които се стигна до решение за доброволен – и като размер, и като честота на влагането му – членски внос (дарение към банковата сметка на Фондация ЗАЕДНО). Разбира се, приемаме и дарения на желаещите да спонсорират Движението, които са извън членския състав, но са съмишленици, или просто наши симпатизанти – единственото услове е, че срещу доброволните си дарения не могат да изискват нищо друго, освен нашата благодарност и признателност за подкрепата.

През последните няколко години движението ЗАЕДНО активно развива  будителска и обучвателна дейност, от която у нас очевидно има крещяща необходимост. В тази насока Фондацията започна с подпомагане издаването на списание “Ави-Тохол” – единственото печатно издание, което не се подчинява на политическата коректност. Впоследствие, съвместно с кръга “Ави-Тохол” и други патриотични организации, се основа Института на Свободните Изследователи “Хистореон” (ИСИХ). Фондация ЗАЕДНО спонсорира голяма част от проектите в програмата на ИСИХ. Подробности по финансирането се съдържат в Obyava otnosno finansiraneto – август 2018-1. Всички финансови отчети на Фондация ЗАЕДНО са публикувани на http://www.zaedno.mobi.

ДОКУМЕНТИ НА ДД “ЗАЕДНО”:

ПРОГРАМА

ДЕКЛАРАЦИЯ

БЮЛЕТИНИ на ДД ЗАЕДНО

.