Безкраен Брексит и Бахур

Димитър Проданов

„Добър вечер уважаеми зрители.
Спите ли?
Поздравявам майките на нашите ръководители.
………….
Поздравлявам всички вестници
и главните редактори и техните заместници.
Всеки пише за всичко, а нищо не разбира.
Толкова е гнусно, че не ми се коментира.“

„Нема такава държава“, Слави Трифонов, народен трубадур

11 Април 2019

Поредното отлагане на Берксит съвпадна с ареста на Джулиан Асанадж. Либерастните журналя празднуват в цоциалните мрежи победата на Здравия Разум. Или пък дали не бяха Здравите Сили? Защото в същия ден The Department of Injustice повдигна обвинения в съучастие на Асанадж  с Челси Маниннг, а иначе Британските здрави сили се кълнат, че това е само случайност и няма да есктрадират Асандж. Както се казва, на една спекулация не трябва да се вярва, докато не бъде официално опровергана. Здравите сили напредват към Венецуела, но това е по-скоро комично движение на въздух, тъй като теренът не предразполага десанти, а само партизански движения. Обаче те пък са Марксисти и няма да спомогнат класовия враг. 

Днес, 11 април, е един добър ден за Американската демокрация. Добър е и за dis-United Kingdom, защото балонът на Брексит не се спука, а парламентарните представления ще позабавляват още известно време драгите зрители и ще дадат детайлни аргументи в полза на абсолютната монархия. Оттатък Канала, край Кале, в палатковия лагер на свободата, празнуват и мигрантите, защото ще могат да се транспортират под Канала за да обогатяват културно Кралството. Не пазнува сър Найджъл, но той като дон Кихот, ще яхне коня на народното недоволство – и хоп – право в Страсург да бори 28-главата Ламя на Комисията и присъдружни гномове като Ги Верхофстад и Кон-Бендид-Бандер. Не празнуват и радетелтие за френско народовластие и бахур, les gilets jaunes, а се готвят за Акт 14 идната събота, пък може и да падне Бастилията, но не през юни а през Май. Наполеон, pardon monsieur Macron, също не празнува, защото с такова народно движение под седалката няма как да запее одата на радостта и да яхне федерацията на Европейските васали. До тук може да се сравява с Наполеон само по ръст.

24 Май 2019

Да живей културата, а по край нея и халтурата! Жълтите жилетки се готвят за изборите в неделя. Мама Змей падна, а пък както се оказва швестерките, пардон Шведските транс-джендърни прокурори, пак повдигат обвинения към Асанж. Случайности няма, има конспирация срещу истинската жерналистика! The Department of Injustice в най-добра фашистка традиция обвини Асанж в 17 нарушения на акта за шпонаж, обвинения, които ако бъдат утвърдени, ще прочистят Американската журналистика от журналисти в най-добрата традиция на др. Вишински.  Тук може само да цитираме героя:

“The US government, or rather, those regrettable elements in it that hate truth, liberty and justice, want to cheat their way into my extradition and death, rather than letting the public hear the truth, for which I have won the highest awards in journalism and have been nominated 7 times for the Nobel Peace Prize”

Но да оставим сатирата настрана. Системата на „Западните“ дъражви показва усилващи се белези на стрес в икономическо и политическо отношение.  Европейският съюз показа признаци на  дезинтеграция. Набалюдават се конфликти както по  направлния севери-юг така и изток-запад. Евро-Атлантическото партньорство се трансфромира в тран-атлантически паразитизъм, а търговската война межди Америка и Китай се трансформира в технологична.  А в следващата фаза и бахур.